søndag 24. oktober 2010

Det bor en gammel baker på en bitteliten øy...

...eller i en skog. Søndag = kosedag! Eller - alle dager er vel kosedager med de to gullklumpene våre, men søndag er en dag der det ikke er noe stress og vi kan bare gjøre det vi har lyst til!

Jeg pleier alltid være i siste liten med det meste, men i år skal julen feires her og siden siste eksamen skal leveres 20.desember tenkte jeg at jeg måtte starte litt tidlig med baking i alle fall. Vasking må jo gjøres til slutt, gaver får jeg ikke gjort noe med på en søndag (og ikke har jeg peiling på hva vi skal kjøpe heller), så da ble det bakedag på Oda og meg i dag. Kent er på jobb en tur og Andreas "hjelper til" så godt han kan med bakingen - eller han holder i alle fall bakstekjerringene med selskap og lager koselige bakgrunnslyder! ;) Med god hjelp fra superhjelperen Oda, så er nå en iskake og 20 makronsnurrer i fryseren! Senere i dag skal vi bake scones og fryse ned også, men det tar vi etter middag. Godt å ha litt diverse å ta av i jula, så hvis vi klarer å la det være og kanskje også bake litt mer rundstykker, brød og diverse framover så har vi kommet langt med DET i alle fall! Pepperkakebakedag skal vi også ha, men det må vente til desember altså! Kan ikke bake pepperkaker før det, så da får eksamen være eksamen for en dag...

I dag har Oda bestemt middag - hjemmelaga kyllingburgere, så nå skal mor snart i gang med å ordne til det også. Tar bare en liten pust i bakken først før det er i gang på kjøkkenet igjen! Når vi er så godt i gang med baking burde vi vel ha laget egne burgerbrød også, men det får greie seg med kjøpebrød. Digg at det har kommet grove hamburgerbrød i butikken! Det, sammen med å lage burgere og dressing selv gjør jo at en burger ikke trenger å være fy-fy-mat heller! :)

I tillegg venter vi spent på bøssebærer. Kanskje de ikke går langt ut hit? Vi håper i alle fall! Oda har til og med laget "FN-flagg", som ho kaller det, der ho har tegna et barn som roper "Hurra!" og så har ho skrevet "Vi vil ha fred!" og tegna hjerter og stjerner. Flagget har ho vært ute og hengt opp ved inngangsdøra for å vise til "besøket", som ho sier, at vi vil gi penger! Søtingen!! Neste år skal vi jammen melde oss som bøssebærere vi også og ta med ungene på søndagstur. :)

Ha en strålende flott søndag videre! :)

4 kommentarer:

  1. Høres ut som en skikkelig fin søndag!

    SvarSlett
  2. Absolutt Stine! Vi koser oss masse! :)

    SvarSlett
  3. Koselig med bakedag :)

    Vi meldte oss egentlig som bøssebærere i år, men måtte jobbe hele dagen... Neste år er vi forhåpentligvis klare igjen :)

    SvarSlett
  4. Ja vi får stille sterkere neste år, Nina! :) Hadde vært en fin måte for oss å bli kjent i nabolaget på, men plutselig var dagen kommet gitt! Da fikk vi heller bidra med flagg og penger :p

    (Prøve å få til en bytur i morra kanskje?! Da kunne vi ordna oss etter de to andre drar og være i byen i 11-tida eller noe. Har ikke så dårlig tid heller da... Snakkes om det!)

    SvarSlett