søndag 26. desember 2010

Punktum, punktum...

Det er reklame på tv for tida for en plate eller noe sånn med Michael Jackson der de sier "Et verdig punktum for Michael" og jeg har da en bønn - kan det VÆR SÅ SNILL være punktum nå? Jeg har en følelse av at dette langt fra er punktum, men bare et komma, men jeg skulle så gjerne sett at det snart ble satt punktum for hele greia! Jeg var ikke fan mens han levde og jeg er enda mindre fan nå - jeg er LEI!!!

Og en annen reklamekommentar - du kan ikke være dame og synge Morgan Kaaaaaaaane var hans navn... Det skal en DYP DYP DYP mannsstemme til - det funker rett og slett veldig dårlig med en pinglete damestemme! Nemlig!

fredag 24. desember 2010

I wanna wish you a merry christmas...

...eller "I wanna wish you a GERRY Christmas", som Oda hardnakka påsto at det var i fjor! :p

Nå har julefreden senket seg over tre av fire i huset her. Litt småtteri som står igjen i morgen tidlig før gjestene kommer, men nå er det meste gjort. Juletreet pynta og huset også. Ganske så minimalistisk pyntet både tre og hus og det passer vel egentlig oss perfekt. Vi er ikke noe "jålete" til vanlig, så hvorfor skal vi plutselig være det i jula? Vi har vaska og rydda, pynta med det VI synes er koselig å pynte med og synes akkurat nå at huset er akkurat sånn som vi vil ha det. Herlig! :)

Nå hadde jeg egentlig tenkt å skrive et innlegg om det fine kalendernissebrevet Oda skrev, men det får bli i morgen for guttungen våkner oppe...

Håper alle som er innom får en hyggelig julekveld og at dere er sammen med noen dere er glad i - DET er jo det viktigste med jula, spør du meg. Ikke maten, gavene, pyntinga og alt, men å være sammen med mennesker en er glad i og som en trives sammen med. Vi gleder oss til å få gjester i hus i morra og skal kose oss sammen hele gjengen her.

GOD JUL! Nisseklemmer fra nissemor på Ottestad (og sikkert fra nissemorhjelperne også - det er nemlig det de føles som, spesielt Oda og Kent, når vi har sånne "fikse alt-dager" for da kommanderer nissemor de to om å "gjøre ditt og gjøre datt"...)!

torsdag 23. desember 2010

We are family!

Jeg kommer ikke fra den største familien. Vi er to søstre og vi har to søskenbarn på hver side... Mamma og pappa har to søsken hver, ingen av besteforeldrene våre lever lenger... Vi er ikke mange med andre ord. Derfor er det så ekstra, ekstra, ekstra koselig at vi kan møtes med de to Lillehammer-kusinene og ha hyggelig familietid sammen, at ungene koser seg sammen, selv om det er litt forskjell på dem i alder og at selv om vi møtes for sjelden, så føles det aldri som om det er lenge siden vi har snakka sammen likevel. Oda har jo ingen EKTE søskenbarn enda (selv om lillebror "drar med seg" en drøss ;) ), men de to snuppene på Lillehammer kommer nok alltid til å føles like mye som søskenbarn for henne (og Andreas) som mine søskenbarn har gjort for meg. Vi er jammen heldige! :)

Andreas har forresten fått sin første tann i dag og den neste står og SPRENGER. Andreas liker ikke! Lille-plutt fikk feber og siklet som bare det - ikke noe særlig med andre ord! Og han har vært skikkelig mammagutt, selv om han midt på natta sa "Pappa pappa pappa!" for aller første gang (og pappa sov!), så det har blitt mye bæring og mye surving når det IKKE var bæring. Likevel har han kosa hos både tante og "tantene" i dag da. Lille klumpen! Nå håper vi bare den andre tanna kommer gjennom sånn at han er i storform igjen til julefeiringen! :)

Big bang theory nå og så sooove! God natt! :)

onsdag 22. desember 2010

Wow, we're going to eat pizza...

Ja da, jeg vet det er feil! ;)

Endelig har alle ferie i huset! :) Oda har hjulpet mamma med å vaske og rydde på kjøkkenet i dag, så har vi laga hjemmelaga pizza og vi har rydda litt rundt om ellers i huset. OG jeg har pakka inn alle gavene!!! Godt å være ferdig med det!

Nå skal jeg legge meg og forhåpentligvis få sove noen timer ("Vær rolig, Andreas!"). Masse å gjøre før julefreden senker seg i alle fall, så det er bare å lukke øya og hoppe i det! :p

God natt! :)

mandag 20. desember 2010

Let it snow, let it snow, let it snow...

Det snør og snør og snør og det er så koselig!!! Stort mer skal jeg ikke skrive i dag, for nå sitter jeg med innspurten på oppgaven og jeg har feber. Tror jeg bare skal få den ferdig så fort som mulig og legge meg. Bare litt plukk her og der igjen nå, så er jeg i mål og da er det FERIE!!

I morra er det nok en smørblid og fornøyd meg som skriver her tenker jeg! Husvask, pakke gaver, pynte og KOSE OSS!!! Kjøpt juletre i dag og jeg gleder meg sånn til vi skal pynte det!

God natt, sov godt! :)

søndag 19. desember 2010

Så lett som en plett har jeg blitt en plutt...

Mine gode skatter... Jeg kan ikke si det nok!
Andreas hadde sovet litt på formiddagen i dag, og da han kom ned så skulle han kose litt på mamma'n sin. Andreas koser for tiden ved å gape over haka vår og riste hodet fra side til side mens han sier Aaaaaaaaaaa!!! Da lager det en skikkelig morsom lyd og han flirer godt! :p Storesøster Oda ler alltid godt av lillebror når han finner på tull, og i dag utbrøt ho "For en hyggelig plutt vi har!!!" og det er jo det han er! Han er en meget hyggelig liten plutt som vi er så glad i at vi alle sammen!

I dag har Kent og Oda måkt snø (etter at JEG måtte montere sammen snøskuffa for det var jo "Såååå mange skruer! Det kommer til å ta en EVIGHET!") mens Andreas og jeg har bakt en diger runde med havreflarn. Nå sitter jeg med oppgava og skal gjøre mest mulig i kveld - MINST opp til 3000 ord, gjerne mer. I morra når jeg legger meg, skal oppgava være ferdig (og kanskje også levert) sånn at jeg ikke har det over meg tirsdag. Tirsdag er ferie og jeg gleder meg! TUSEN! Storesøsteren min har lest gjennom det skrale forsøket på en start på oppgava i dag og gitt tilbakemeldinger på det, så nå er det bare å jobbe videre derifra da... Lurt med en storesøster som kan masse om det vi får eksamen om! :p

To the books! God natt til dere!

Så uheldig som det kan gå an...

Noen dager burde en bare ta puta over hodet og trekke dyna over der igjen nå en våkner om morgenen og så ligge der til det er dagen etter og dagen før er over! I dag var en sånn dag og da tenker jeg "Heldigvis kommer de veldig sjelden!"

Vi starta dagen klokka 5 (!!!!) - da var det en LYS våken Andreas som fant ut at klokka 5 var en lur tid å øve seg på krabbing, så han sto og øvde seg i senga, KLOKKA 5!!! Jeg hadde vondt i magen (kan det skyldes to timer søvn sa dere?) og lå krokbøyd i senga. Var ute og handla og det gikk jo bra, men kvelden... Ja... Først så sovner jeg da jeg la Andreas, og så skulle jeg gå ned i stua, halvt i søvne, og så svikter ene foten min (hallo - jeg sov!) og jeg ramler nederst i trappa og det i seg selv hadde jo ikke gjort så mye for jeg var jo nesten nede, men jeg ramla så jeg slo ryggen RETT i trappetrinnet og det gjorde veldig, veldig vondt. Jeg lå og hyyylte på gulvet i gangen og Oda satt ved meg og sa "Det er sånn som skjer, mamma! Det går over snart. Det blir bedre snart! Jeg skjønner at du ramla, mamma! Du er jo så sliten! Du har jo nesten ikke sovet, jo!" - GODE GULL!!! Og da vi snakka med mormor senere på kvelden hvisket hun til meg "Vil du fortelle om det til mormor?" Jeg spurte hva jeg skulle fortelle om og da sa ho "Det som skjedde, vet du..." Så sa jeg at det var det samme og at det egentlig ikke var nødvendig, men da fikk jeg til svar "Men du er da UNGEN HENNES!!!" så vi måtte fortelle det til mormor. Jeg er da tross alt ungen hennes selv om jeg nærmer meg 30 mer og mer for hver dag som går... Hehe!

Jeg fikk krøpla meg bort til sofaen og satt mest mulig i ro og så, rett før Oda skulle legge seg - da ble ho dårlig... Say no more... Så mamma måtte bite tenna sammen og ordne opp (med god hjelp fra Kent). Nå har ho sovet i snart 3 timer og ingen tegn på å være mer dårlig, så vi får håpe det er som det pleier - at det er en gang og ferdig med det!

Men nå har det bikka midnatt (og plutselig hadde jeg ikke skrevet blogginnlegg 18., men det var en drittdag, så det er bedre å skrive to 19. - ett nå og ett i morrakveld) og jeg skal skrive og så snart det ble midnatt skjønte jeg også hva som ble neste sving på oppgaven, så nå skal det nok fort bli noen ord... Håper jeg...

I morra skal vi kjøpe juletre! DET skal vi! Og jeg gleder meg til vi skal pynte det på torsdag. Blir spennende å se hvor tomt/fullt treet blir av pynt for jeg har ikke heeelt oversikt over hvor mye/lite vi har av juletrepynt nå (det er jo første året med eget tre), så enten har jeg kjøpt alt for mye og det blir fullt, ellers har vi ikke så mye, men da kan vi fylle på litt og litt i årene som kommer. Kanskje det er helt perfekt? Det blir i alle fall PERFEKT med juleferie uansett om det kommer flere tvertimotdager, eller om dagene går som smurt. Når en har verdens beste skatter så kan en finne solskinn i enhver dag, så en får prøve å fokusere på det og glemme andre ting! Storekusine pleide å skrive noe da jeg var liten og ho litt større - "Keep your face to the sun and you cannot see the shadow", eller noe sånn, og det er det jeg skal prøve på nå. Ryggen BRENNER, men oppe ligger verdens beste gullklumper, og da kan jeg prøve å glemme ryggen litt!

fredag 17. desember 2010

Sound the trumpet

Oda og jeg sitter og ser på Beat for Beat, og så spiller Tine Thing Helseth til et par låter. Jeg spør Oda "Skal du bli så flink til å spille trompet eller?" men Oda tror nok ikke at det går an... Vi får øve da! Oda har i alle fall EID en trompet fra ho var 4 år - det ønsket ho seg til 3-årsdagen og jeg sa at hvis ho fremdeles ønsket seg trompet når ho ble 4, skulle ho få det... Og ja da - ungen ønska seg fortsatt trompet, så da måtte mamma'n holde løftet sitt da! MYE er den ikke spilt på enda, men det kan jo bli... Oda vil i alle fall spille i korps, men der skal ho spille trommer sier ho... Tror vi får lydisolere uteboden! ;)

Oda syntes det var BLODIG urettferdig at Kent skulle på sitt andre julebord for sesongen i dag, så jeg sa at da kunne jo vi ha julebord hjemme jeg og ho som ikke Kent fikk være med på... "Ja, men da må vi hente noe ute! Pinner og sånn..." og senere på dagen sa ho "Vi må jo ha papir og saks og sånn da..." da skjønte jeg plutselig at ho trodde at julebord var juleverksted! :p Vi har ikke hatt juleverksted, men vi kosa oss med pitapizza og hadde "julebord" likevel da. Juleverksted får bli i romjula, tror jeg...

Om en uke får vi tro vi er ferdig med gavelasset, men jeg har mine tvil... Skuldrene er i hvertfall senket om en uke og vi koser oss med julefeiring med mormor, bestefar og tante! :) Og dere - det er 4 dager til vi har FERIE! Om 4 døgn er det 7 timer siden fristen for eksamen gikk ut, så da har jeg hatt ferie i minst 7 timer og det blir så deilig! Spiller ingen rolle om det blir stress med alt vi vil gjøre og ordne før jul, vi har FERIE og det blir veldig, veldig godt!

God fredagskveld alle sammen! Jeg skal få eldste i seng her og så skrive på eksamen noen timer. Zzzzz... ;)

torsdag 16. desember 2010

Step by step...

Nå er det på tide å lage en steg for steg-plan over hvordan vi skal komme i mål til jul, så jeg tok 10 minutter fri fra skriving/lesing nå og skrev post-its - en for hvert rom, der det står alt som skal ordnes på det rommet. Noe er Oda-oppgaver, noe er Kent-oppgaver og noe er meg-oppgaver. Det må til hvis det skal "se ut" her til jul etter tre intense eksamensuker for mor! Vi får "hjelpe sammen", som vi sa til Oda i trassalderen, så kommer vi nok i mål! Kravene senkes litt, og vi dropper tak og vegger, men ellers skal det bli fint og "julete" her! :) 8 dager igjen, og bare 5 dager til vi alle har ferie!!! Oda sa her en dag: "Det er ikke sikkert jeg BARE gleder meg til ferie da, for jeg har det jo veldig fint på skolen!" og det er vi jo så glade for. Ho trives så godt på skolen, har fått seg så mange, gode venner og vi har ikke opplevd en eneste dag, så langt, at ho kommer hjem og er anna enn fornøyd med dagen. Det endres vel etterhvert det også, men enn så lenge nyter vi at ho koser seg hver eneste dag, gleder seg til å komme dit hver morra (men er glad for å komme hjem til oss også ;) ), gjør lekser med glede (og vil gjerne ha fler), vi får fine tilbakemeldinger fra lærere og alt er bare fint for henne der! Det er ikke verst - ho som kom uten å kjenne en eneste en første skoledag. Barn tilpasser seg jammen fort og ho har blitt en liten tøffing! :)

Nå blir det et par timers skriving på mor og så et par timer søvn før det er ny dag igjen. En klarer seg med minimalt med søvn for en liten periode, men det skal jammen bli godt å bli ferdig med denne skrivinga om noen dager!

God natt! :)

onsdag 15. desember 2010

You give me fever...

Jeg er veldig sjelden syk, så jeg skal ikke klage, men feber nå var ikke helt med i beregninga. Likevel - lang tid igjen og vet en god del av hva jeg skal skrive, så det går vel. Har et mål for dagen og så er det bare å ta det steg for steg utover uka.

Andreas har vært en skikkelig kosegutt i dag. Ville i fanget hele tiden og da krølla han seg sammen og lente seg inntil kinnet og kosa. Helt greit for meg! :) Har også ENDELIG somla meg til å legge over bilder fra kamera - det var bilder fra siste gangen Oda kosa med Andreas INNI magen der, så det sier litt eller?! :p Har kosa meg med å kikke på bilder av gullklumpene i dag når jeg ikke har orka stort anna. Tida går så fort. Den lille plutten vår er ikke så bitteliten lenger, selv om han fremdeles er baby'n vår en GOD stund enda da... ;) Nå skal han snart feire sin første jul. Han skjønner jo ikke stort av det han, men for storesøster er det spennende at lillebror skal feire jul for første gang.

Nå får jeg prøve å gjøre litt før jeg tar kvelden. Må få skrevet LITT selv om formen er dårlig. Skulle ønske jeg var sanndrømt, for jeg våkna i dag og trodde jeg hadde skrevet hele oppgava, men den gang ei...

tirsdag 14. desember 2010

Oh what fun...

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg gremmes av enkelte reklamer på TV (Les: Bama-reklamen...) og nå har "endelig" Grandiosa-reklamer med Vazelina kommet tilbake. Nå frister sjelden grandiosa meg uansett, men om jeg hadde hatt LITT lyst på å kjøpe det, så kan jeg garantere at jeg hadde latt være fordi de reklamerer for pizza'n sin med en så teit reklame! Sånn er det med mange ting. Hvis vi skal kjøpe isolasjon noen gang (det må vi jo helt sikkert) så vil jeg gjerne ha noe anna enn glava. De har teit reklame! Er reklamen irriterende, så mister jeg helt lysten på å kjøpe det de reklamerer for. Kent sier "Ja, men du legger jo merke til reklamen, så da får de det som de vil!", men de gjør ikke det! Jeg legger merke til reklamen og ender opp med å prøve å finne alternativer til det produktet fordi reklamen irriterer meg, så er det noen som vinner, så er det konkurrenten! :p

Flere som er sånn?

mandag 13. desember 2010

I don't want a lot for Christmas...

...men jeg kan da kjøpe gaver til andre likevel. En liten pause fra eksamen nå, så etter Kent og Oda var ferdig på jobb/skole i dag, var det rett på julehandel med en KLAR plan - flest mulig gaver på kortest mulig tid. Vi klarte å handle ferdig til 8 stykker på halvannen time og på den halvanna timen fikk vi også kjøpt juletrefot, juleduk og vært innom matbutikken. Effektivt og greit. "Vi skal inn hit! Det skal vi ha, det skal vi ha og det skal vi ha! Nå betaler vi! Nå går vi dit! Vi skal inn dit og kjøpe det der! Betale! Videre!" Oda, Kent og Andreas hang på som Jason og Gunilla!

I kveld har pappa'n til Kent vært innom en liten tur, så da fikk vi tatt en rask ryddings/vaskings i huset før han kom... :p Det er rart hva en uke med eksamensskriving gjør med huset, og grøss og gru! Det er en uke igjen nå... Vi får vedlikeholde den uken for etter det skal vi jo uansett vaske skikkelig til jul. 8 dager så har vi ferie hele gjengen! :)

søndag 12. desember 2010

Tippar korn og ribbar strå...

Vel, det er ikke så lett for fuglene å finne korn og strå nå for tida, så i helga har vi laga til fire "restauranter" rundt i hagen. I går tok vi en melkekartong som vi dekka med julepapir og så med kontaktpapir, så skar vi ut en luke og fylte opp med solsikkefrø. Hang restauranten ut i tørkestativet (det har jo ikke vi bruk for nå) og Oda har venta spent på om det snart skulle komme noen fugler der. Da ho var ute i hagen en tur i dag, var det første ho gjorde - gå ned dit for å se! Oda og Kent hengte også ut tre meiseboller i dag på tre kanter av huset, så nå er det matplasser flere steder for de små fuglene. For et par uker siden var den en fugl som stakk inn i fuglekassa vår, så vi lurer på om han bor der eller om han bare gjemte seg i kulda... Vi har ikke sett mer til han, men så står vi jo ikke i vinduet hele dagen heller. Hvis han bor der, så kan han i alle fall stikke rett utenfor døra si, omtrent, for å finne mat nå. Velbekomme, små pip-piper!

Jeg satt oppe til halv 5 i natt og skrev på eksamensoppgaven, så i dag sto Kent opp med ungene og jeg fikk sove lenger. Det gjorde GODT etter en uke med mye natteskriving og lite søvn. Da jeg sto opp, lagde vi havreflarn og de ble UTROLIG gode! Nå har vi fire kakebokser med småkaker til jul, vi som bare pleier å ha pepperkaker! Får håpe på mye besøk (hint hint hint) så kakene får bein å gå på... Nå er det litt over 17 timer til eksamen skal være levert. Planen her - bli ferdig nå i kveld, helst så tidlig som mulig så jeg faktisk kan sove noe i nærheten av en hel natt, og så levere tidlig på formiddagen i morra, i alle fall før Gilmore girls på Fem. Det er den ene timen på dagen at det er koselig å se på tv synes jeg, så da vil jeg gjerne ha levert eksamen, kaste meg på sofaen og se på det med god samvittighet! Andreas sover gjerne akkurat da, så da kan jeg ta en liten pust i bakken. På ettermiddagen skal vi dra for å kjøpe julegaver og håper å få gjort masse på kort tid. Får lage meg et kart over kjøpesenteret og så gå en runde der vi går inn, finner det vi skal ha, går videre og får gjort mest mulig før vi må komme oss hjem for kveldsmat for lillebror. Det hadde vært veldig godt om vi fikk unna det meste i alle fall, så jeg ikke har det hengende over meg når neste eksamen starter tirsdag.

Nå er det over til innspurten på oppgaven. Ha en fin kveld! :)

lørdag 11. desember 2010

It's just another day...

I alle fall bare en dag... En dag, og noen timer til eksamen skal leveres... Er jeg ferdig? Nei da... Det hadde vel vært VELDIG rart! Men jeg vet stort sett hva som står igjen og skal da komme i mål i løpet av kvelden i morra. Skal IKKE ha igjen noe mandag (hva er egentlig poenget i å ha til 14.00 mandag? Kunne like gjerne vært 23.59 kvelden før!), så før jeg legger meg i morra skal oppgava være klar til levering (selv om jeg sikkert ikke LEVERER før mandag...).

I dag har vi kosa oss med baking med Linus'en. Ble noen merkelige kaker, men de smakte da godt likevel... :p Oda har vært i bursdag til ei klassevenninne, vi har handla (fylt fryseren for en stund :p) og gjort litt diverse i huset (bl.a. stått en halvtime med en forb**na skrue som sto BOM fast i veggen (ikke jeg som har skrudd inn) og som ikke drillen fikk tak på uansett hvor mange ulike "bits" (heter det ikke?) jeg prøvde! Sto i 20 minutter med TANG for å få den løs!) og så har vi laga oss hjemmelaga pizza (NAM!!).

Nå skal jeg prøve å få skrevet litt et par timer før jeg tar kvelden. God natt! :)

fredag 10. desember 2010

Chestnuts roasting on an open fire

Ok da, det er ikke "Chestnuts", det er mandler, og de er ikke "roasting", men de skoldes... Må ordne mandler til baking med super-Oda og super-Linus i morra tidlig! Linus camper på madrass på gulvet hos Oda (etter eget valg) med STRENG beskjed fra Oda at om han skulle våkne i natt skulle han BAAAARE komme oppi til henne. De har storkosa seg i dag, høyt gir, så begge sovna ganske raskt etter hodet traff puta. Gleder oss til mer Linus-kos i morra! :)

Nå må jeg ordne ferdig mandlene før jeg tar kvelden. Skal faktisk legge meg FØR 3/halv 4 i natt!

torsdag 9. desember 2010

We rish you a merry christmas...

...Nei det er ikke en skrivefeil, det er sånn 1.klasse synger! Juleavslutning med 1.klasse i dag og de var så søøøte! Jeg sa til Oda etterpå "Hva tror du mamma gjorde når dere kom gående med lyktene deres?" og Oda, som kjenner mamma'n sin svarte: "Ååchhh! Du gråt vel du!" og himla med øynene... Ja da, mamma'n gråt! Det var jo så rørende! De sang mange fine sanger og så gikk vi inn og drakk gløgg etterpå. Oda satt vel sammen med meg i et halvt minutt før ho løp for å leke. Da vi kom hjem beklaget ho at ho hadde vært så opptatt, men det var så viktig å være agenter! De lette jo etter NISSEN!!! Hehe! Jeg forklarte ho at det aller fineste mamma kunne se når jeg besøkte skolen hennes var at ho koste seg i lek med de andre barna! For en fin gjeng de er, altså! "Det var sikkert fint for deg å få snakke litt med de andre voksne også, mamma!" sa Oda! Hehe... Jo da! Hyggelig det! :) Lillebror og Kent kom etterhvert også og så var det hjem for å få unger i seng og nå sitter jeg og skal skrive mest mulig på oppgaven før jeg tar kvelden. Blir nok sent i kveld også, men må bare bite tenna sammen og holde ut! Ikke lenge igjen til jul nå, så det må bare gå!

onsdag 8. desember 2010

I like you so much better...

...than writing my exam!!

Følgende er så langt morsommere enn å skrive på hjemmeeksamen:

- leke med Andreas (vil alltid være morsommere enn eksamen)
- vanne blomster (jeg som dreper alt av blomster som kommer i hus!)
- pusse kroker og kriker på vasken på badet med q-tips
- pusse speil
- Gilmore girls (alltid koselig og særlig nå om dagen for nå er det de episodene der Lorelai og Luke blir sammen for første gang...)
- ligge under dyna til Oda og høre henne bable i vei for å slippe å sove (er også alltid koselig, men noen ganger mer frustrerende enn akkurat nå om dagen)
- henge opp fuglemat
- henge opp julepynten Oda har fått av kalendernissen
- finne vittige anekdoter på nett
- spille bingo (!!) på Facebook
- kommentere statuser på Facebook
- forum, både norske og utenlandske og gjerne forum jeg aldri har hørt om eller hatt noen interesse for før
- reklame i posten (Jysk-reklame altså! Aldri vært interessant før nå!)

Og det her er bare det jeg HAR FULGT av distraksjoner siste tre dagene. Listen over distraksjoner som har fristet, men som jeg har stått imot er enda lenger!!!

Nå må jeg skjerpe meg! Innen jeg legger meg i kveld skal jeg være "ferdig" med 2/3 og i morra skal det meste være på plass så bare småplukket står igjen lørdag og søndag. Fredag får vi nevø og niese på overnatting og da vil tante ha fri til å kose seg ikke ha eksamen i bakhodet!

tirsdag 7. desember 2010

I'm in love with a fairytale!

(Hehe, nå tenker jeg Anders blir ekstra glad i bloggen min! This is for you, Anders! ;) )

Jo, jeg har jo skrevet før om hvordan Oda er veldig fascinert over RLE-undervisningen på skolen, at vi snakker åpent om religioner, hva hvem tror på og at det selvsagt er vanskelig for henne å vite hva ho tror på siden ho bare er 6 år enda, at det er greit å tro på det ho vil og at ho selvsagt ikke må "tro" det samme som vi gjør osv... I dag kom det en god replikk her da ho satt og las Snekker Andersen for lillebror og vi begynte å snakke om nisser og om de virkelig fantes eller hva... Vi snakka litt fram og tilbake og så kommer det fra Oda: "Det er med nisser som med Gud og Jesus, mamma! Noen tror og andre ikke!" Hehe! Jeg har tidligere sagt (ikke til Oda altså) at selv om jeg vet at det for mange IKKE er sånn og at jeg har full respekt for at andre tror, så er Bibelen like mye eventyr for meg som Rødhette og ulven, Askeladden, Tyrihans eller sånn, så det var virkelig en snedig replikk fra den unge damen vår!

Apropos Oda - i kveld har vi vært på avslutning på svømminga der Oda fikk diplom og merke for fullført kurs og i tillegg kunne vi kjøpe TRE merker til fordi ho har oppfyllt svømmekravet for 4., 5. OG 6.klasse! Klart jenta skal få merkene da!! :) Flinke jenta, altså - mamma'n er veldig stolt! ;) (Ja da - mange barn svømmer godt som 6-åringer, men Oda har vært veldig skeptisk en god stund og plutselig løsnet det og ho svømte 200 meter på en gang, noe som tilsvarer 6.klassekravet!!)

Ellers må jeg si at jeg blir forundret over hvor lite kustus folk har på ungene sine! Det er selvsagt greit at unger leker, bråker litt og løper litt rundt, men det må da gå an å lære dem å ta hensyn til andre mennesker likevel? Jeg skulle gå på do mens det var kaker, og da var det mange unger som rasa ute i gangen og løp fram og tilbake framfor dodøra og selv etter jeg fikk kommet meg helt borttil og tok tak i håndtaket, så løp de mellom meg og døra - pressa seg mellom, dytta og styra! De samme ungene var det jo som da ungene skulle få forsyne seg med kaker, dytta seg fram, puffa de andre ungene til side og ikke tok noe hensyn, men det "vittigste" var jo å legge merke til at det var foreldrene til de barna som skravla høyt under diplomutdelingen så "sjefen" måtte stå og rope for at folk skulle høre hva han sa! Ungene hørte i det minste når noen hysja, men de voksne bare fortsatte! Mange synes kanskje jeg er veldig streng med Oda, men ho lekte og kosa seg der ho også, bare med hensyn til de rundt seg, og når først diplomutdelinga startet, satt ho pent på stolen sin og klappa for alle som fikk. Det tok lang tid og ho syntes vel ikke det var veldig spennende, men ALT skal ikke være spennende og gøy hele tiden, en må lære seg til at noen ganger må en faktisk sitte stille og vente på sin tur også! (Og hvis noen foreldre er innom her som var på avslutningen i kveld og blir fornærma fordi de kjenner seg igjen, så bør dere kanskje gå litt i dere selv og tenke over hvordan ungene oppleves av andre mennesker! SLITSOMT var det!)

Uansett - etter 2 1/2 time på avslutning i et KOK-varmt lokale, med unger løpende og skrikende rundt osv så sprenger hodet og jeg vurderer å ta kvelden nå før jeg har kommet opp i dagens mål på eksamensoppgaven, og heller bruke dagen i morra effektivt. Jeg tviler på at det kommer noe fornuftig ut av det slitne hodet mitt nå uansett, så da er det kanskje bedre å få en natt med forhåpentligvis LITT mer søvn enn den forrige og være opplagt til skriving fra morgenen i morra?! Tror nesten jeg satser på det!

mandag 6. desember 2010

Why do I have to choose?

Klokka 9 i dag fikk vi eksamensoppgavene til første hjemmeeksamen - to greie oppgaver, så litt fram og tilbake for å bestemme hvilken det var lurt å gå for, men bestemte meg til slutt, har lest det jeg skal (i alle fall i første omgang) og har såvidt fått ned noen ord. Planen er å sitte litt utover nå og få skrevet første del av oppgaven i alle fall, så er jeg godt i gang. Uka går fort med svømmeavslutning i morra, juleavslutning med 1.klasse på torsdag og besøk av nevø og niese fra fredag til lørdag, så det er bare å henge i for å få ned mest mulig før fredag og så ta finpussen lørdag kveld og søndag før den skal leveres mandag. Skal nok gå greit, men nå må jeg samle meg og få ned mest mulig før jeg tar kvelden.

Gleder meg VELDIG til 21.desember nå! Gleder meg til å ha levert inn eksamensoppgaven, til å gå til Hoberg for å hente Oda som skal ha sin første juleferie fra skolen, til Kent kommer hjem og har fått sin ferie og jeg gleder meg til og med til vi skal få tatt skikkelig vask her til jul! Det blir godt å gjøre ting i VÅRT tempo, når det passer OSS best og det vi har aller mest lyst til! Det blir herlig!! :) Men nå - skriving!

søndag 5. desember 2010

Happy birthday to ya...

Kosa oss masse i dag i familieselskap for nevøen som blir 12 i morra. Stas! Andreas var så fin med skjorte og finbukse som han fikk fra yngstetanta i sommer - endelig passer det!! :) Det blir nok antrekket til jul også, tenker jeg! Søtingen vår!! Han gikk fra arm til arm og kosa og nussa på alle som ville! ;) Oda lekte sammen med de store ungene og hadde det veldig fint ho også, selv om ho var sjokkert over at gutta sa "Fy fa**" som ho fortalte etterpå! Hehe... :p Kom for å hviske noe til meg: "Mamma... Gutta nede sier Fy fa...... vettu!! Det stygge som begynner på Fy fa...!" Hehe! Politimester Oda! :p

I kveld bare NYTER jeg å slenge beina i sofaen og gjøre INGENTING med god samvittighet for i morra går startskuddet for to uker i strekk med hjemmeeksamen - først en til neste mandag, så en fra neste tirsdag og en uke fram i tid. Plutselig blir det jul!! :s Og når vi "snakker" om det - nå skal jeg lage en liste over hvilke gaver som står igjen og hva vi skal kjøpe... Da er det LITT kjappere å få alt på plass når vi først har tid til det! :)

lørdag 4. desember 2010

Og mens smør og sukker skummer...

I dag har Andreas "vært med" på pepperkakebaking for første gang! Han satt i den nye, FIIINE stolen sin og "bamma" med en tom q-tipsboks, mens Oda, mormor og jeg bakte ut en drøss med pepperkaker. Koselig dag!! :)

Har også vært en snaaartur og fått kjøpt et par julegaver og litt juletrepynt. Litt og litt kommer på plass, men mye igjen enda da... Det blir nok jul, men ikke helt enda og det er jo like greit! ;) Mandag morgen legges første hjemmeeksamen ut og da går det i ett fram til 21. desember. Da leverer jeg siste hjemmeeksamen og Kent og Oda får ferie. GLEDER MEG!!!

Nå ser Kent og jeg Love Actually og det første sneeevet av julestemning sniker seg inn i stua... I morgen skal vi feire nevø som blir 12! :)

Ha en fin kveld!

fredag 3. desember 2010

Did I disappoint you?

Jeg skuffa i alle fall meg selv i dag med eksamen. "Det er en bra karakter!" hjalp ikke stort og jeg gikk rundt med en klump i magen lenge, men etter litt handling kom vi hjem og jeg fikk senka skuldrene litt og så tenkte jeg at det er jaggu det samme med en karakter, om den kanskje var et hakk dårligere enn jeg innerst inne hadde håpa når jeg har to så fantastisk gode, snille og blide unger som er like glad i mamma'n sin uansett! Jeg er den heldigste i hele verden, og det har ingenting med noen eksamen eller noe sånn å gjøre - det er fordi jeg har to fantastiske små som gir så masse glede hver eneste dag! Når jeg tenker meg om så er det jo mye bedre å ha brukt tid med ungene hver eneste dag siste månedene i stedet for å ha jobba jevnt og trutt med studier hver eneste dag og om studiet går GREIT og jeg i tillegg kan bruke masse tid med mine gull, så skal jeg jammen være fornøyd med det!

Og dere - jeg sa det til Oda, og jeg hviska det til Andreas - "Mamma er den heldigste i HELE verden og det er fordi jeg har dere to!" og jeg synes alle andre mammaer og pappaer som er innom her og leser og som kjenner at "Jeg er jammen heldigst jeg også!" skal si det til sine gull i morra. Om dere har det som status på Facebook har da ingen betydning for barna, men hvis dere oppriktig sier det til dem - DET betyr noe!

torsdag 2. desember 2010

'Tis that silver haired daddy of mine...

Kort innlegg i kveld bare for å si at det ikke er spesielt hyggelig å være 29 og snart være mer gråhåret enn pappa'n sin som er 58! Det resulterte i at jeg tok med meg en pensumartikkel på badet og farget håret i kveld. Jeg vil ikke ha "sølvhår" selv om Oda ikke syntes det var så verst at mamma'n hadde det. Nå er det ikke mye sølv der, i alle fall ikke de neste par ukene før de presser seg gjennom på nytt.