mandag 8. november 2010

What if God was one of us?!

Vi har hatt en utrolig interessant middag i dag! Oda har nemlig fortalt oss om da Gud laget jorda (det skjedde forresten med en "ekspelosjon"), om Adam og Eva (og til og med ribbeinet!), slangen og eplet, Edens hage, Jesus, Muhammed (og at vi IKKE må tegne han...), og den syvende dagen var Gud SÅÅÅÅ sliten, asså, at da måtte han hvile! :p Ja - 1.klasse har begynt med RLE og Oda sluker hvert eneste ord! Det ledet til en samtale om at ho selvsagt kan tro på hva ho vil, men at mamma er av de som ikke tror hverken på den Guden eller noen anna Gud (Ho snakka om at ikke alle tror det er sånn det skjedde). Spennende og vi gleder oss til å høre hva mer de lærer om utover. Ungen får jo med seg hvert eneste ord (bare at ho blander sammen og tror at Gud lagde en "ekspelosjon" for å lage planetene da...) og forteller ivrig både til oss ved middagsbordet og til mormor på telefon.

"Hvem er Gud da?" spurte jeg Oda. "Det kan ingen vite, for ingen i hele verden har SETT Gud. ***(gutt i klassen) sa han har sett sin Gud, mamma, men det kan han ikke ha gjort, for ingen, ingen, INGEN har sett Gud!" Gud bodde forresten først i et svart univers, så da laga han planeter og så kom Jesus, for han er sønnen til Gud. Gud kjeda seg nok, så da laga han mennesker, men da de spiste eplet, så fikk de ikke bo i Edens hage mer og måtte flytte og få barn et anna sted og der måtte de bygge seg hus.

Fantastisk spennende å høre hva ho lærer om og hva ho synes om det. Her er det vel ikke lenge før ho kan mer enn mamma'n sin! :p

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar